Jučer su premijeri Federacije BiH Fadil Novalić i Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović Gradačcu položili kamen temeljac za izgradnju nove fabrike ”TMD motor components”. U novoj fabrici će se proizvoditi dijelovi za industriju električnih automobila.

“Svaki drugi automobil na svijetu proizveden u toj, jednoj od najprestižnijih modela automobila, bit će proizveden u ovoj fabrici čiju izgradnju danas započinjemo. Očekujemo da će fabrika sa radom u punom kapacitetu započeti sa radom u junu mjesecu 2021. godine”, rekao je ovom prilikom predsjednik Uprave TMD Group Adem Hanić i dodao da će nova fabrika otvoriti više od 100 novih radnih mjesta.

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović naveo je da ovakvi pozitivni primjeri iz privrede, poput proizvodnje dijelova za električna vozila, zaslužuju puno pažnje jer pokazuju da mladi imaju perspektivu u BiH.

Također, ovom prilikom, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Mustafa Šakić naglasio je da su svi pogoni TMD Grupacije važni za lokalnu i privredu BiH.