Dvije osobe smrtno su stradale, a jedna povrijeđena jutros u 07:20 sati u naselju Paša Bunar, gdje je aktivirana  bomba, potvrđeno je za RTV SLON u MUP-u TK.

Kako se nezvanično saznaje prema prvim informacijama radi se o porodičnoj tragediji u kojoj je muškarac zaklao suprugu, a zatim aktivirao bombu, kojom je usmrtio sebe i ranio njihovo dijete. Odmah po dojavi, na lice mjesta osim policije izašli su i Službenici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su  na terenu povrijeđenom djetetu ukazali prvu pomoć, zatim ga prevezli u UKC Tuzla iz kojeg se očekuje više informacija uskoro.

Kako su kazali u MUP-u TK još uvijek se utvrđuju okolnosti ovog događaja. Novinari RTV Slon razgovarali su i sa komšijama porodice koje je ova vijest jutros ostavila u šoku. Jutros rano čuli su eksploziju, ali nisu ni slutili da se radi o ovakvoj tragediji, jer je u pitanju porodica koja nije od ranije poznata, kao problematična.

Kako su kazali iz Tužilaštva TK, uviđaj je u toku. Potvrdili su informaciju da su dvije osobe smrtno stradale, najvjerovatnije  supružnici , dok je njihovo dijete ranjeno i prevezeno na UKC Tuzla. Na terenu su tužilac i istražitelj sektora krim policije MUP-a TK. Utvrđuju se okolnosti događaja. Više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja, kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik u Tužilaštvu TK.

Izvor:RTV Slon