Svečanim presjecanjem vrpce danas je otvoren novosagrađeni objekat Područne škole u Vučkovcima. Svečanom činu  prisustvovao je veliki broj zvanica, roditelja i gostiju.

Direktorica osnovne škole “ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“  Rabija Sadiković, iskazala je zahvalnost svim donatorima i onima koji su učestvovali  na ovom projektu koji će učenicima  osigurati lakši nastavak obrazovog procesa i boravak u školi učiniti dosta ugodnijim.

Svečanoj ceremoniji  ispred gradske uprave Gradačac prisustvovao je gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić koji je ovom prilikom također zahvalio svim donatorima i istakao da se zajedničkim snagama mnogo toga može uraditi.

Grad Gradačac izdvojio je oko 105.000 KM za izgradnju ovog objekta i iskoristit ćemo priliku da porazgovaramo o narednoj fazi jer objekat nije u potpunosti završen.Gradonačelnik je čestitao svim mještanima Vučkovaca, zaposlenicima Škole i svima onima koji su doprinijeli da ovaj objekat danas bude otvoren.

Protekle dvije godine, nakon što je srušen stari školski, azbestni objekat, učenici su nastavu pohađali u prostorijama obližnje džamije. Trenutno Područnu školu u Vučkovcima pohađa 105 učenika, do četvrtog razreda a među njima su i 32 prvačića.

Svečanu vrpcu presjekli su direktorica osnovne škole “ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, Rabija Sadiković i ministrica obrazovanja i nauke TK, Fahreta Brašnjić.

U Školi se nadaju da će biti obezbijeđena sredstva i za drugu fazu, u kojoj bi bio izgrađen još jedan sprat i fiskulturna sala. Time bi se stvorili uslovi da ovo postane devetogodišnja Područna škola.