Prvu sedmicu Manifestaciju „Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, posjetilo je nekoliko stotina građana Brčko distrikta BiH, ali i drugih gradova.

Nakon što je manifestacija otvorena i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao izložbene i prodajne kućice posjetioci su mogli da uživaju u svirci Armana Morankića. Vikend iza nas je obilježio program za najmlađe u organizaciji Omladinske organizacije „Mali princ”. Mališani su imali priliku da učestvuju u kreativnim i likovnim radionicama, takmiče se u potrazi za novogodišnjim blagom, fotografišu u zimskom studiju i druže s Djedom Mrazom.

U sedmici koja je pred nama s našim sugrađanima družit će se Lokalni tim Asocijacije  srednjoškolaca Brčko distrikta BiH koji će u petak, 13. decembra organizovati večer „Srednjoškolci za građane” te prisutnima ponuditi poslastice i tople napitke, učešće u pisanju motivacionih poruka te radionicama za izradu pahulja i ukrasa.

Za ljubitelje sporta, posebno mališane, Univerzalna škola sporta „Sportissimo” u subotu 14. 12. 2019. godine priređuje sportsku večer, a ljubitelje dobre svirke pozivamo da četvrtak večer 12. 12. 2019. godine provedu na gradskom trgu uz Mirzu Glibanovića Kibeta.

Vidimo se na gradskom trgu svaki dan od 17.00 do 21.00 sat, uz tradicionalnu gastro ponudu, delicije i suvenire, stoji u saopštenju.

B1 TV