Nešto više od 12 sati prošlo je od sada čuvenog korona-derneka koji je sinoć održan u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu .

Kao što je poznato, na derneku su, između ostalih, bili i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić te pjevači Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević i pjevačica Slađana Mandić.

Danas drugačija i nimalo raspjevana i vesela atmosfera kao sinoć, kada su se mogli čuti hitovi Šerifa Konjevića, Harija Varešanovića…

Vrata su sada zatvorena, ali vrijedi istaknuti kako je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen te da sigurno vlasnika očekuje “masna” kazna.

Također, iz MUP-a KS kazali su da je identificirano 19 osoba koje su bile na derneku u ugostiteljskom objektu iako je rad zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo. 

Odmah je ostvarena neophodna saradnja s nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Izvor: Avaz