Stanje na putevima – Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove!

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, te mjestimično magistralni put M-17 Sarajevo-Konjic-Jablanica.

Vanredan prevoz danas se kreće na relaciji Lapišnica-Višegrad-GP Vardište. Molimo vozače koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Butile- Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

U BiH će danas preovladavati pretežno sunčano vrijeme. 

Prvi dan vikenda u Bosni većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. 

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27.

U ponedjeljak pretežno oblačno prognozira se u Hercegovini i zapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. 

Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 79 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Vatrogasna jedinica je imala intervenciju gašenja požara sinoć oko 21:00 sat, u mjestu Mehmedičevići gdje je gorio odžak na stambenom objektu.

Temperatura u Gradačcu je 13°C, najviša dnevna od 20°C do 22°C, vrijeme danas pretežno sunčano.

PORODILIŠTE – Rođeno je 14 beba, devet djevojčica i pet dječaka.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata ima 65 intervencija, na svijet su došle dvije bebe (jedna djevojčica i jedan dječak).

Vatrogasna jedinica je imala dvije tehničke intervencije.

B1 TV