U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Lašvu i Spreču, te ponegdje u višim predjelima.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica (Srebrenik-Orašje).

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Najavljene radarske kontrole za 27. 07. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 07:50 sati M-1.9 Vučkovci
  • 14:30 do 16:30 sati M-14.1 Žrtava Srebrenice

 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u većem dijelu zemlje sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne ima niske naoblake. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima i magle. Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon mjestimično tmurnog jutra u Bosni, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije, uz duže sunčane intervale i ne suviše visoke temperature.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 21°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom temperaturom zraka od 29°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 102 pacijenta.
  • Policijska stanica evidentirala je 1 događaj pod ostalo i 1 saobraćajnu nesreću. Nesreća se desila u Ledenicama Donjim gdje se desio pad motocikliste, a osoba je zadobila lakše povrede.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija gašenja požara.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 2 tehničke i 2 požarne intervencije.
  • Policijska uprava zabilježila je 1 saobraćajnu nesreću.
  • Urgentni centar zabilježio je 63 pacijenta, rođena je 1 djevojčica.

A.Osmičić