Stanje na cestama 26. 02. 2020.

Na jake udare vjetra ovoga jutra upozoravamo vozače na putnim pravcima Bihać-Velika Kladuša, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Tarčin-Sarajevo, kao i na putevima koji od Livna vode prema Glamoču, Kupresu i Bosanskom Grahovu.

Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova od 07:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Potoci) i Sarajevo-Trnovo (Krupac).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, od sutra (27.02.) obustavit će se saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Za vrijeme ove obustave saobraćaj će se preusmjeriti na druge granične prelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

UKOLIKO PRIMJETITE DA SE IZA VAS NALAZI KOLONA OD 5 I VIŠE VOZILA SKLONITE SE SA CESTE NA NAJBLIŽE PROŠIRENJE I OMOGUĆITE NORMALNO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA. NEMOJTE BITI UZROK NASTANKA SAOBRAĆAJNE NEZGODE, JER “I SPORA VOŽNJA UGROŽAVA ŽIVOTE”.

U BiH danas oblačno s kišom, tokom noći susnježica i snijeg

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u našoj zemlji će danas preovladavati oblačno vrijeme. Posebno se to ističe za Hercegovinu.

U Bosni će padati slaba kiša. Jače padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. Na planinama snijeg. U noći na četvrtak i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, a dnevna između 11 i 17 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno. U jutarnjim satima susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, a dnevna do 10 stepeni.

U petak prijepodne pretežno oblačno s kišom u nizinama, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 5°C, a dnevna između 6 i 12 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0°C, a dnevna između 6 i 12 stepeni.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 94 intervencije, na svijet je došla jedan beba.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intevenciju.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 176 intervencija, jedan osoba je upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica u proteklom periodu nije evidentirala dešavanja na području Gradačca.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, najviša do 15°C. Vrijeme danas promjenjivo oblačno i toplo.