Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozoravamo na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka:Save, Lašve, Spreče, Une, Drine i Bosne. Vozačima skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Sutra oblačno, a onda slijedi promjena

U BiH danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26.

Sutra pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne postepeni prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 21, na jugu od 20 do 25. 

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 22 do 28.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 91 pacijenta, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 13°C najviša dnevna od 18°C do 22°C. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima.

PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 80 pacijenata, na svijet su došle četiri bebe ( dvije djevojčice i dva dječaka).

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno narušavanje javnog reda i mira, jednu saobraćajnu nezgodu i dva krivična djela.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenje požara.

B1 TV