Podaci Hidrometeorološkog zavoda FBiH

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme . Povremeno će padati kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14.

U nedjelju u našoj zemlji oblačno sa kišom u drugoj polovini dana. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13.

Pretežno oblačno bit će i u utorak. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13.

Stanje na cestama 25. 01. 2020.

Zbog obilježavanja godišnjice “Igmanskog marša” danas od 10:15 do 14:30 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Hadžići-Igman, na dionici od “Brezovače” do “Velikog polja”.

Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Sarajevo-Krupac-Igman. Budući da se tokom dana na ovoj dionici očekuje pojačana frekvencija vozila, vozače molimo za strpljenje i opreznu vožnju.

Pojačan promet vozila bilježi se i na ostalim zimskim izletištima, kao i na ski centrima. Pažnju skrećemo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 75 intervencija, na svijet su došle dvije bebe jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu i jedno kazneno djelo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 98 pacijenata, tri osobe su upućene u UKC Tuzla.

Policijska satnica je u toku 24 sata evidentirala jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4 °C, najviša dnevan od 5° C do 8°C. Vrijeme danas stabilno, malo do umjereno oblačno uz sunčane periode.