Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim planinskim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Upozoravamo i na sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na istoku Bosne lokalno je registrovan pljusak kiše.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 16; Livno i Sokolac 17; Srebrenica i Tuzla 19; Banja Luka, Bihać, Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 20; Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Široki Brijeg 21; Grude 22; Trebinje 24; Neum 26; Mostar 27°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 2hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi su većinom u drugoj polovini dana. Jače padavine se očekuju tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Promjenljivo i nestabilno vrijeme kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika će uzrokovati postepeno jačanje tegoba, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti, nervoze, glavobolje i nesanice. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati u većem dijelu zemlje.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 20°C. Tokom dana djelimično oblačno sa maksimalnom temperaturom zraka od 28°C.

Najavljene radarske kontrole za 24. 08. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci
  • 14:30 do 16:30 sati M-14.1 ulica Žrtava Srebrenice.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku intervenciju u Ledenicama Donjim.
  • Policijska stanica nije imala intervencija.
  • Hitna služba zabilježila je 88 pacijenata, a 2 odobe su upućene u UKC Tuzla.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku i 2 požarne intervencije.
  • Policijski službenici zabilježili su 1 kazneno djelo.
  • Urgentni centar imao je 73 pacijenta, a 1 osoba je preminula.