Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo šire područje Bugojna i Gradine.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac-Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH


Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrovani na zapadu, sjeverozapadu i dijelu centralne i sjeverne Bosne i u Hercegovini. Na jugu Hercegovine ima i grmljavine. Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada će vremenske prilike biti bez izrazitih oscilacija, povremeno jače strujanje toplijeg zraka i povećana naoblaka, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. Noćni i jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 17°C. Tokom dana pretežno oblačno sa maksimalnom temperaturom zraka oko 27°C, a u poslije podnevnim satima moguća kiša.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Hitna služba zabilježila je 85 pacijenata, a 1 osoba je upućena u UKC Tuzla tokom dnevne smjene.
  • Policijska stanica zabilježila je 2 saobraćajne nesreće. Pri saobraćajnoj nesreći koja se desila u Sarajevskoj ulici 1 osoba je povrijeđena, dok je pri saobraćajnoj koja se desila u mjestu Šehitluci došlo do materijalne štete bez povrijeđenih. Danas najavljena radarska konutrola od 14:30 do 16:30 sati, M-1.9 ulica Sarajevska.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava nije imala intervencija.ž
  • Vatrogasna jedinica imala je 2 tehničke i 2 požarne intervencije.
  • Civilna zaštita imala je 1 deminersku intervenciju.
  • Urgentni centar zabilježio je 52 pacijenta, rođene su 3 djevojčice i 1 dječak, a umrlih nije bilo.

A.Osmičić