Danas u Hercegovin i zapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne, veći dio dana, magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. 

Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Stabilizacija meteoroloških uvjeta u centralnoj Bosni dovest će do rasta koncentracija zagađujućih materija u zraku, a sličan scenarij se u srijedu očekuje i u sjevernijim područjima.

Sunčano vrijeme, mjestimično s maglom, zadržat će se i u nastavku sedmice.

Sutra u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni. 

Iste vremenske prilike očekuju se i u četvrtak i petak, s tim da na jugu temperature mogu biti stepen više. Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Tokom većeg dijela dana, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje, problemi kod osjetljivih osoba su mogući zbog dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. 

Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Tokom većeg dijela dana, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje, problemi kod osjetljivih osoba su mogući zbog dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Izvještaj iz BIHAMK-a

Vozite oprezno: Vidljivost je smanjena, a ceste klizave

Jutros je zbog magle smanjena vidljivost na putnim pravcima: Kupres-Šujica, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Maglaj-Doboj i Teslić-Doboj-Gračanica. Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice.

Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima,vijaduktima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 7 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 84 intervencije.

Policijska stanica je evidentirala dva kaznena djela, dvije saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica je imala dvije tehničke intervencije i jednu intervenciju gašenja požara.

Gradačac:

Hitna služba u toku dnevne smjene je primila i pregledala 61 pacijent, jedna osoba je upućene u UKC Tuzla, a u toku noćne smjene je imala 44 intervencije.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijska stanica u proteklom periodu je evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu u ul. Kadić Mahala u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C, najviša dnevna od 2°C do 5°C. Vrijeme danas oblačno uz mogućnost sunčanog perioda tokom popodneva.