Gradačac:

Policija – U protekla 24 sata evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i dvije intervencije pod ostalo;

Radarske kontrole:

06:30 do 08:00 sati M-1.9 Šehitluci
14:30 do 16:30 sati R-460 Srnice Donje

Hitna služba – U proteklom periodu evidentirano je 112 intervencija, tri pacijenta su upućena u UKC Tuzla;

Komunalac – Zbog kvara u sistemu danas bez vode ul. Hazna;

Porodilište UKC Tuzla – U protekla 24 sata rođeno je devet beba, dvije djevojčice i sedam dječaka;

Brčko:

Policija – U protekla 24 sata evidentirana su tri krivična djela;

Radarske kontrole:

06:00 do 09:00 sati Marković Polje-Krepšić-Gorice
10:00 do 13:00 sati Brčko-Brezovo Polje-Bukvari
16:00 do 18:00 sati Zaobilaznica
18:30 do 20:00 sati Donji Brezik-Gornji Brezik-Stanovi
20:00 do 23:00 sati Grčica-Potočari

Hitna služba – U protekla 24 sata evidentirano 76 intervencija, u porodilištu rođene dvije bebe (dva dječaka);

Vatrogasci su u protekla 24 sata imali jednu intervenciju na gašenju požara.

Vremenska prognoza:

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac 4, Doboj 5, Banja Luka, Srebrenica i Zenica 6, Bijeljina, Ivan Sedlo, Prijedor i Zvornik 7, Drvar, Livno i Sanski Most 8, Bugojno i Tuzla 9, Bihać i Trebinje 10, Gradačac i Sarajevo 11, Grude, Mostar i Široki Brijeg 12, Stolac 13, Neum 15 stepeni.

Danas se u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U ostatku dana, u većem dijelu Bosne postepeno razvedravanje i prestanak padavina, a u Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini do 18  stepeni. (FHMZ)

Stanje na putevima:

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na širem području Glamoča, Kupresa i Šujice upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Polusatne obustave saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, a do 15 sati i kroz tunel Skela na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. (BIHAMK)

B1 TV