Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez-Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačni vrijeme uz malu do umjereno oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan Sedlo 8, Bugojno, Livno i Tuzla 9, Gradačac 10, Bihać 12, Sanski Most i Sarajevo 13, Široki Brijeg 14, Grude 15, Mostar 21 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarjevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana razvedravanje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u ostatku naše zemlje krajem dana ili u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana istočni i sjeveroistočni. Najvida dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu od 27 do 32 stupnjeva.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Tokom prijepodneva, uz povećanu naoblaku, moguće su umjerene tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa razvedravanjem i porastom temperatura u drugom dijelu dana, opšta slika će biti ljepša. Na jugu, sa dužim sunčanim intervalima u odnosu na ostatak zemlje.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 12°C, dok se tokom dana očekuje umjereno do pretežno oblačno uz temeperaturu zraka od 24°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira, 2 slučaja pod ostalo.

Hitna služba je primila 77 pacijenata od čega je jedan pacijent upućen u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica je zabilježila jednu požarnu intervenciju. Gorio je stan u Potok Mahali.Na teren su izašli u 12:40 sati a požar je zaustavljen u 14:30 sati. Intervenisalo je jedno vozilo i tri službenika.

BRČKO

Policijska uprava je zabilježila jedno krivično djelo.

Hitna služba je primila 49 pacijenata. Rođeno je 5 beba, 3 djevojčice i 2 dječaka. Jedna osoba je preminula.

Vatrogasna jedinica je imala jednu požarnu intervenciju.

B1 TV