Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mjestimično mokrom i klizavom kolovozu. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a povećana je i opasnost od odrona.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Još jedan kišovit dan u BiH: Od sutra toplije

Sutra prije podne po kotlinama Bosne s maglom i niskim oblacima. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini sunčano. 

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. 

Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. 

Prvog dana vikenda sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana uz nešto više oblačnosti u Bosni može pasti i malo kiše. U Hercegovini sunčanije. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 21 do 28, na jugu do 30 stepeni.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 101 pacijenta, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasana jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jednu saobraćajnu nezgodu i jedan događaj pod razno.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je iznosila 10°C,najviša dnevna iznosi od 16°C do 19°C.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 54 intervencije, na svijet su došle tri muške bebe.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju i jednu intervenciju gašenja požara.

B1 TV