Gusta magla otežava saobraćanje na području Bugojna, Ključa, Sanskog Mosta, Sarajeva, Kiseljaka, kao i dolinom rijeka Bosne, Lašve i Drine. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a u višim planinskim predjelima ponegdje i mjestimično zaleđen. Uslijed temperaturnih inverzija tokom dana učestali su odroni kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog izvođenja radova na postavljanju kablovske instalacije danas će se na petlji Visoko (autoput A-1) saobraćati usporeno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -5; Bugojno -3; Jajce, Sarajevo-Bjelave -2; Grude, Ivan-sedlo, Sanski Most -1; Livno, Tuzla 0; Drvar, Mostar 1; Zenica 2; Gradačac, Neum 5; Bihać 9 Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 6 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom i sumaglicom. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 7 do 13 °C.

Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju i biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. U ostatku dana znatno ugodnije, uz postepeno zatopljenje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 08:00 sati iznosila je 6°C. U toku dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 16°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 2 saobraćajne nezgode i 1 događaj pod ostalo. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, dvije osobe su povrijeđene, nema informacija o stepenu povreda. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Sarajevskoj ulici nije bilo povrijeđenih osoba.

Hitna služba je primila i pregledala 70 pacijenata.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu i 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Hitna služba je primila i pregledala 50 pacijenata, rođene su 2 muške i 2 ženske bebe, 6 osoba je preminulo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

B1 TV