U većem dijelu BiH saobraća se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.


 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša je moguća u Posavinin, Krajini i dijelu centralne Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 21 do 27, na jugu od 28 do 32 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna za veći dio zemlje. Tokom prijepodneva, u Krajini i Posavini je moguća nešto izraženija nestabilnost, što će kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće, ali sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika poboljšati. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će osjet sparine mjestimično biti izraženiji. Preporučuje se slojevito odijevanje.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati zraka iznosila je 17°C. Tokom dana pretežno oblačno sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka od 25°C.

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica zabilježila je 2 događaja pod ostalo. Radarska kontrola je najavljena u Sarajevskoj ulici od 14:30 do 16:30 sati.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Hitna služba zabilježila je 84 pacijenta, a 3 osobe su upućene u UKC Tuzla.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica nije imala intervencija.
  • Vatrogasna jedinica zabilježila je 1 požarnu i 1 tehničku intervenciju.
  • Hitna služba zabilježila je 72 pacijenta, rođene su 2 djevojčice i 1 dječak, a 1 osoba je preminula.

A.Osmičić