Zbog prevrtanja šlepera, otežano-jednom trakom saobraća se u mjestu Oborci (Travnik-Donji Vakuf).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Večeras u noćnim satima (u vremenu od 21 sati do sutra ujutro do 05 sati), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na magistralni ili regionalni put (M-17 i R-445).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u Hercegovini sunčano, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno i maglovito.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan-sedlo, Livno -3; Bihać, Grude, Sanski Most -2; Drvar, Prijedor -1; Sokolac 0; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Sarajevo-Bjelave, Tuzla 1; Bijeljina, Jajce, Srebrenica, Trebinje 2; Mostar, Zenica 3; Gradačac, Neum, Zvornik 4; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperature od 7 do 12 °C.

Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje. Toplije jutro i potom duži sunčani intervali, povoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. U centralnoj i istočnoj Bosni, mjestimično duže zadržavanje naoblake tokom prijepodneva, malo će remetiti opštu sliku. Sa odmicanjem dana posvuda će biti ugodnije.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 4°C. U toku dana se očekuje djelomično oblačno vrijeme uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 14°C.

Najavljeni su planski prekidi za 18.02.2021. godine:

  • Isključenje će se vršiti na TS kV Kerep 09:00 – 15:00 sati. Bez napajanja električnom energijom bit će: Cage, Durakovići, Imširovići i Alići.
  • Isključenje će se vršiti na TS 35/10 kV Kerep od 09:30 – 14:30 sati. Bez napajanja električnom energijom bit će: Toke 1, Jelovče selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i Jasenica.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Hitna služba je primila i pregleala 68 pacijenata, jedna osoba je upoćena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 2 krivična djela.

Hitna služba je primila i pregleala 57 pacijenata, rođene su 2 muške bebe.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

B1 TV