U jutarnjim satima magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na magistralnom putu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se na ulazu u Vogošću iz smjera Vogošćanske petlje, kao i na putevima: Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac) Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Napominjemo da je od 15.11. obavezno posjedovanje zimske opreme.

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros u većem dijelu Bosne preovladava magla i niska naoblaka. Sunčanije je u Hercegovini i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -1; Livno 0; Bugojno 1; Ivan Sedlo, Sarajevo i Široki Brijeg 2; Grude 3; Sanski Most 4; Bihać i Zenica 5; Banja Luka 6; Gradačac, Mostar i Tuzla 7; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951Pa, za 7hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, opšta slika će biti lošija u Bosni, obzirom da će, većim dijelom dana, povećana naoblaka i niske temperature, kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto izraženije tegobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima i povremeno reducirati boravak na otvorenom. Na jugu toplije i ugodnije, uz više sunca.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 8°C. U toku dana se očekuje umjereno oblačno vrijeme uz maksimalnu temperaturu zraka do 13°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 2 saobraćajne nesreće. Jedna saobraćajna nesreća se dogodila u mjestu Kerep, druga u mjestu Međiđa Donja, 3 osobe su povrijeđene.

Hitna služba je primila i pregledala 86 pacijenata, 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava nije imala intervencija.

Hitna služba je primila i pregledala 42 pacijenta, rođene su 2 muške i 2 ženske bebe.

Vatrogasna jedinica je imala 2 saobraćajne i 2 tehničke intervencije.

B1 TV