Gradačac:

Policija – U proteklom periodu dogodila se jedna saobraćajna nesreća bez povrijeđenih lica;

Hitna služba – U toku jučerašnjeg dana 66 intervencija, sinoć 41, dva pacijenta su upućena u UKC Tuzla;

Porodilište UKC Tuzla – Rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Brčko:

Policija – Protekla 24 su prošla bez događaja;

Hitna služba – U proteklom periodu ukupno 51 intervencija, u porodilištu su rođene četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice. Na području Distrikta u protekla 24 sata, četiri osobe su preminule;

Vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju požara.

Vremenska prognoza:

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Sunčanije i bez padavina je na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 8; Drvar i Ivan Sedlo 10; Bugojno i Livno 11; Grude i Jajce 12; Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sarajevo 13; Mostar, Stolac, Trebinje i Zenica 14; Doboj, Neum i Srebrenica 15; Tuzla 16; Zvornik 17°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Sunčanije na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Slabljenje vjetra od poslijepodnevnih sati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 20°C.

B1 Tv