Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na magistralnom putu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se na ulazu u Vogošću iz smjera Vogošćanske petlje, kao i na putevima: Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac) Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Napominjemo da je od 15.11. obavezno posjedovanje zimske opreme.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Livno -4; Ivan Sedlo -1; Drvar, Grude, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica 1; Bugojno, Sarajevo 2; Bjelašnica, Jajce 3; Zenica 4; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 5; Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Zvornik 6; Bijeljina 7; Trebinje 8; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Vjetar slab na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, a u Hercegovini od 15 do 19 °C.

Stabilno vrijeme, uz povećanu naoblaku i bez većih temperaturnih oscilacija, u Bosni uslovljava relativno povoljnu opštu sliku. Osjetljive osobe mogle bi imati poteškoća u vidu promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, a problem bi mogli uzrokovati i nešto izraženiji osjet hladnoće, osobito u jutarnjim satima, kao i zagađeniji zrak. Na jugu, jugozapadu i na planinama, ugodnije, sunčanije i toplije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 7°C, dok se u toklu dana očekuje oblačno vrijeme sa mogućom kišom i maksimalno temperaturom zraka do 11°C.

U protekla 24:00 sati:

Policijska stanica je zabilježila 1 saobraćajnu nesreću bez povrijeđenih lica i 2 događaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 96 pacijenata, 3 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 krivično djelo i 1 narušavanje javnog reda i mira.

Hitna služba je primila i pregledala 41 pacijenta, rođena je 1 muška beba, 3 osobe su preminule.

Vatrogasna jedinica je zabilježila 1 tehničku intervenciju.

B1 TV