Jutarnja magla, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Drinu, Lašvu, Vrbas, Sanu i Savu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jajce-Crna Rijeka (na mostu preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Napominjemo da će od 15.11. na snazi biti odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros u Bosni preovladava niska naoblaka. U sjevernim područjima registrovna je rosulja. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Livno -4; Ivan Sedlo i Široki Brijeg 0; Grude i Sokolac 1; Sarajevo 2; Bugojno 3; Drvar i Jajce 4; Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zenica 5; Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Prijedor i Sanski Most 6; Bijeljina, Doboj i Trebinje 7; Mostar 8; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni preovladavati niska naoblaka. Padaće i rosulja, uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C.

U centralnoj Bosni i na sjeveru, pod uticajem dužeg zadržavanja naoblake i magle, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće, pretežno u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Problem u gradskim sredinama mogao bi predstavljati i zagađeniji zrak, na što se hroničnim bolesnicima skreće pažnja. Tokom jutra i večeri biće osjetno hladnije u odnosu na ostatak dana. Opšta slika će, uz duže sunčane intervale i više temperature zraka, biti ljepša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i planinama.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 7°C. U toku dana se očekuje oblačno vrijeme uz maksimalnu temperaturu zraka do 9°C.

Za danas su najavljeni planski prekidi električne energije. Isključenje će se vršiti na TS 35/10kV Kerep od 08:30 – 15:30 sati.

Bez napajanja električnom energijom bit će Međiđa Gornja (Durakovići) i Alići.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 1 događaj pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 91 pacijenta, 1 osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 krivično djelo.

Hitna služba je primila i pregledala 43 pacijenta. Rođene su 3 muške i 2 ženske bebe, 5 osoba je preminulo.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1 TV