Gradačac:

Policija – U protekla 24h zabilježena su dva slučaja koji se vode po ostalo;

Hitna služba – U proteklom periodu ukupno primljeno i zbrinuto 88 pacijenata, dok je jedan pacijent upućen u UKC Tuzla;

Elektroposlovnica – Danas zbog planskih radova, bez struje korisnici u ulici 6.april;

Porodilište UKC Tuzla – Rođeno je 11 beba, četiri djevojčice i sedam dječaka.

Brčko:

Policija – U protekla 24h evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira, tri krivična djela i jedna saobraćajna nesreća;

Hitna služba – U proteklom periodu zbrinut je 81 pacijent, na Odjeljenju ginekologije rođena tri dječaka. Na području Brčko distrikta ukupno dvoje umrlih;

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Danas se u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno i maglovito vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostalim područjima pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22, na jugu od 21 do 26 stepeni.

Stanje na putevima:

Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.  Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

B1 TV