Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima ovoga jutra upozorava se na jake udare vjetra. Izdvajaju se putevi na području: Bihaća, Livna, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Grahova, Glamoča i Ključa.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Olovo-Tuzla, Doboj-Tuzla-Kalesija i Livno-Kamensko, kao i na širem području Srebrenika, Bugojna i Kiseljaka.

Vozači se pozivaju na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Danas se izvode radovi na održavanju rasvjete u tunelu Salakovac na dionici Mostar-Jablanica, zbog čega će se kroz tunel saobraćati jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme .

Prema prognozi u jutarnjim satima kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslijepodne kiša se očekuje na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U večerenjim satima može biti i malo snijega. Vjetar umjeren, a tokom dana na momente i pojačan u skretanju na sjeverni smjer. Jutarnja temperatura od 3 do 9, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno. U višim područjima je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, a najviša dnevna od 5 do 13 stepeni.

U četvrtak ujutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana sunčanije. Krajem dana i tokom večeri, ponegdje na jugu i zapadu slaba kiša. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 5 do 15 stepeni.

U petak oblačno vrijeme. Tokom dana kiša ili susnježica. U planinskim područjima snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 4, dnevna od 4 do 10 stepeni. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 109 intervencija.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedno narušavanje javnog reda i mira, jednu saobraćajnu nezgodu i jedno krivično djelo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 159 pregleda, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla .

Policijska stanica u protekom periodu nije evidentirala dešavanja na području Gradačca.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, najviša dnevna od 14°C do 16°C. Vrijeme danas pretežno oblačno sa povremenom kišom.

B1 TV