Vozači, oprez: Kolovoz je vlažan, na pojedinim dionicama jaki udari vjetra

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj.

Ovoga jutra na putevima u našoj zemlji mogući su nailasci na mokar i klizav kolovoz, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone, kao i na jake udare vjetra na pojedinim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Za vikend oblačno s kišom

U Bosni i Hercegovini danas oblačno. Prije podne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na sjeveroistoku Bosne do 20.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i sutra u Bosni i Hercegovini. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prije podne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U ponedjeljak u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prije podne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 19.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 121 pacijenta, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila dva događaja pod ostalo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema prekida ili kvarova u snabdijevanju gradskog vodovoda.( Najavljeni prekid vode za danas do 19:00 sati u mjestima: Požarike, Ledenice Donje, Vida II, Okanovići, te ulice: Kadić mahala, Reufa Huseinagića, Potok mahala, Hasana Kikića i dijelovi ulica 7. bataljon i 6.aprila.)Prekidi nisu još počeli zbog pripremnih radova kako bih građani bili što kraće bez vode.

Jutros je u Gradačcu temperatura iznosila 12°C, najviša dnevna od 15°C do 17°C. Vrijeme danas prijepodne oblačno uz kraće sunčane intervale, poslijepodne oblačno sa kišom koja će padati tokom noći.

PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

Brčko:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila tri krivična djela.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju i jedno gašenje požara.

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 93 pacijenta, a na svijet su došle dvije djevojčice.

B1 TV