Sutra u BiH pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim i jugozapanim djelovima. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. 

Poslije podne naoblačenje u Hercegovini i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom večeri ponegdje na sjeveru i u centralnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 7 do 13 stupeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme bit će u utorak. U jutranjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim i centralnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 9, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu i sjeveru do 16 stepeni.

Stanje na putevima

Zbog niskih temperatura vozače ovoga jutra iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

– Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo i na sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas u vremenu od 11 do 16 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-412 Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.Poslije 16 sati vozila će se propuštati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 100 pregleda na svijet su došle tri ženske bebe.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu.

Vatrogasna jednica je imala dvije tehničke intervencije.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata preglegdala 139 pacijenata.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedno narušavanje javnog reda i mira, jedno krivično djelo, i dva događaja pod ostalo.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je iznosila 0°C, najviša dnevna od 5°C do 8°C. Vrijeme danas stabilno i sunčano.

B1 TV