Oprezno vozite: Magla jutros smanjuje vidljivost i do 100 metara

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na 50 do 100 metara na putevima: Livno-Šuica-Kupres, Šuica- Tomislavgrad, Stolac-Neum, Mostar- Neum. Iz BIHAMK-a upozoravju vozače na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac)Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Tmurno s kišom u narednim danima: Sljedeće sedmice ponovo snijeg

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti veoma malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15.

Oblačno vrijeme zadržat će se i drugog dana vikenda. U nedjelju u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. 

Slične vremenske prilike očekuju se i početkom nove radne sedmice. 

BRČKO:

Hitna služba je imala 67 intervencija, na svijet je došao jedan dječak.

Policijska stanica je evidentirala četiri saobraćajne nezgode i jedno krivično djelo.

Vatrogasna jedinioca je imala jednu tehničku intervenciju.

Gradačac:

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je 14 beba, devet djevojčica i pet dječaka.

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 113 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervrncija.

Komunalno nema problema u vodosnabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijska stanica dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom bez povrijeđenih osoba u ulici 6. bataljon.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je iznosila 8 °C, najviša dnevna od 8°C do 10°C. Vrijeme danas promjenjivo oblačno, uz krače sunčane intervale.

B1 TV