Gradačac:

Policija – U protekla 24h nije bilo zabilježenih događaja;

Hitna služba – U protekloj noći ukupno 31 intervencija, nije bilo upućenih u UKC Tuzla;

Porodilište UKC Tuzla – Rođeno je deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Brčko:

Policija – Nije bilo evidentiranih događaja;

Hitna služba – Ukupno 61 intervencija, u porodilištu su rođene tri bebe. U protekla 24h na području Distrikta je preminula jedna osoba;

Vatrogasci su imali redovne aktivnosti, bez intervencija;

Vremenska prognoza:

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Djelomično vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 1; Drvar 6; Bihać 7; Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most i Sokolac 8; Banja Luka i Bugojno 9; Jajce, Sarajevo i Tuzla 10; Gradačac i Zenica 11; Doboj, Grude, Trebinje i Zvornik 12; Mostar, Široki Brijeg i Stolac 13; Neum 16°C.

Danas u većem dijelu zemlje prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Petežno oblačno veći dio dana bi se zadržalo u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Stanje na putevima:

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog nestabilnih vremenskih prlika upozoravamo na mokar i mjestimično klizav kolovoz. Skrećemo pažnji i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. (BIHAMK)

B1 Tv