Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Šićki Brod-Orašje, Gradačac-Ormanica, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Svakog radnog dana od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Podveležje kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Prevladavati će umjerena naoblaka. Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se poboljšati u odnosu na dane vikenda, ali će još uvijek biti relativno nepovoljne. Povremeno jače južno strujanje praviće probleme osjetljivim osobama i uzrokovati reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Nešto ljepša opšta slika biće na sjeveru Bosne.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 14°C, dok se u toku dana očekuje umjerena naoblaka uz moguću kišu i maksimalnu temperaturu zraka od oko 28°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu i 3 slučaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 80 pacijenata.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

Policijska uprava je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu.

Hitna služba je primila i pregledala 52 pacijenta, 5 osoba je preminulo.

Vatrogasna jedinica je imala 2 tehničke intervencije.

Haseljić Selma