Najavljene radarske kontrole za 04. 08. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-14.1 ulica VI bataljona
  • 14:30 do 16:30 sati R-463 Sibovac

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni tokom noći i jutros pada kiša, a padavine su, do kraja dana, najavljene i u ostatku zemlje. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.
Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.
Danas će, u periodu od 12 do 24 sata, doći do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Rača-Sremska Rača. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na GP Popovi-Badovinci.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Lokalno je moguća i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 31 stupanj.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje vremena praćeno padavinama i padom temperatura donijet će olakšanje u odnosu na protekle sparne dane, no ipak zbog nagle promjene osjetljive osobe, ponajviše hronični bolesnici bi mogli imati pojačane tegobe. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 22°C. Tokom dana djelimično oblačno sa mogućim pljuskovima i temperaturom zraka oko 30°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba evidentirala je 96 pacijenata, a 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica zabilježila je 2 događaja pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju nesavjesnog građana u 22:17. U pitanju je bila lažna dojava o požaru u Krčevini.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava evidentirala je 3 krivična djela i 2 saobraćajne nesreće.
  • Vatrogasna jedinica imala je 2 tehničke intervencije.
  • Urgentni centar zabilježio je 56 pacijenata, rođen je 1 dječak a 3 osobe su preminule.

A.Osmičić