Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz riječne tokove i jezera, a izdvajamo magistralni put Konjic-Jablanica, te mjestimično dionice uz rijeku Unu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca) saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog smanjenja gužve, mole se vozači koji dolaze iz Širokog Brijega i Čitluka ili idu ka istima, da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule i obratno.

Još danas od 08 do 16 sati zbog radova na dionici regionalnog puta R-906 Bijele Vode-Šabići (poddionica Šakote-Lukavac) obustavlja se saobraćaj.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Vitez-Travik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Svakog radnog dana od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.


 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar i Livno 3; Bugojno i Grude 6; Jajce i Široki Brijeg 7; Bihać, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo i Zenica 8; Sanski Most 9; Mostar i Prijedor 10; Banja Luka i Doboj 11; Bijeljina i Tuzla 12; Neum 14; Gradačac 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

Stabilne vremenske prilike, bez izrazitih temperaturnih oscilacija, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U unutrašnjosti, manji problemi mogući su tokom prijepodneva, uglavnom zbog dužeg zadržavanja magle. Poželjno je toplije i sunčanije dijelove dana provoditi na otvorenom.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznisila je 17°C. U toku dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz maksimalnu temperaturu zraka do 21°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu u mjestu Mionica III, bez poverijeđenih lica. Zabilježena su i 2 događaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 99 pacijenata, 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 3 krivična djela.

Hitna služba je primila i pregledala 56 pacijenata, rođene su 3 muške i 1 ženska beba, 3 osobe su preminule.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1 TV