Stanje na cestama

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, a vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Doljani, Bosanska Gradiška i Gradina.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vremenska prognoza: I danas sunčano u Bosni i Hercegovini, na jugu zemlje do 36 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana moguć je poneki lokalni pljusak u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U utorak u našoj zemlji se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.

U srijedu u BiH se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 113 pacijenata.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, pet djevojčica i pet dječak.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu u ulici Sviračka bez povrijeđenih lica. Jedno narušavanje javnog reda i mira te dva događaja pod ostalo.

Komunalac uredno vodosnabdijevanje.

Vatrogasna jednica nije imala intervencija.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 86 pacijenata.

Policijska stanica je evidentirala jednu saobraćajnu nesreću.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenje požara.