U Bosni danas umjereno do preteženo oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Uz djelimično osvježenje i povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon mjestimično tmurnog jutra, izraženije u Bosni, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije, uz duže sunčane intervale i ne suviše visoke temperature.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ponegdje na jugozapadu Bosne i istoku Hercegovine je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 72 pacijenta, jedan osoba je upućena u UKC Tuzla sa ginekologije u Gradačcu.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentira jedan događaj pod ostalo.

Vatrogasna jedinica je jučer imala intervenciju gašenja požara u ulici Branilaca grada, gdje su zbog blizine paljena vatre kraj kuće počeli da gore odvodi ( plastični) od oluka. Učestvovala su dva vatrogaca sa jednim vozilom. Vatra je gašena od 10:44 do 11:45 h.

 PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 15°C, najviša dnevna od 23°C do 25°C.Vrijeme danas umjereno oblačno

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 50 pacijenata, rođene su četiri bebe( tri muške i jedna ženska).

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentira jedno kazneno djelo.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intertvenciju.