Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Svi koji ulaze u Hrvatsku iz BiH idu u 14-dnevnu samoizolaciju. Za tranzit kroz HR nema ove obaveze.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova.

U našoj zemlji će preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U večernjim satima na sjeveroistoku Bosne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjere, veći dio dana, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene tokom prijepodneva. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, kada bi uz pojačan osjet sparine, mjestimični pljuskovi mogli pokvariti ugođaj.

GRADAČAC:

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 24°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka do 35°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba je evidentirala 88 pacijenata.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 tešku krađu na području mjesta Požarike i 1 oštećenje tuđe stvari na području Vučkovaca.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 intervenciju gašenja požara na Ormanici. Gorjelo je smeće uz objekat, gdje je dojava bila u 22:17 sati a vatrogasci su uspjeli da ugase vatru u 00:15 sati. Intervenisalo je 1 vozilo i 3 vatrogasca.

BRČKO:

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 1 intervenciju gašenja požara i 1 tehničku intervenciju.
  • Urgentni centar evidentirao je 65 pacijenata, a 1 lice je preminulo.
  • Policijska uprava evidentirala je 1 saobraćajnu nesreći i 1 remećenje javnog reda i mira.

A.Osmičić