Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“ Podmilačje, danas do 16 sati zabranjen je saobraćaj teretnih vozila na dionici Jajce-Podmilačje-Banja Luka. Za vrijeme obustave, ova vozila preusmjeravaju se na alternativne pravce. Također, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Najavljene radarske kontrole za 24. 06. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 12:00 do 13:30 sati M-14.1 Mionica I-II
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 5; Jajce 11; Ivan Sedlo 13; Drvar, Sokolac 14; Bihać, Bugojno, Prijedor, Sanski Most 15; Banja Luka, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zvornik 16; Tuzla 17; Doboj, Zenica 18; Bijeljina, Grude, Široki Brijeg 20; Trebinje 21; Mostar, Neum, Stolac 23; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U unutrašnjosti je izgledna pojava magle prije podne, što bi moglo uzrokovati manje probleme. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

GRADAČAC:

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 18°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka od 25°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 77 pacijenata, a 3 lica su upućena u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica evidentirala je 2 događaja pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO:

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava evidentirala je 1 saobraćajnu nesreću i 1 remećenje javnog reda i mira.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku intervenciju.
  • Urgentni centar evidentirao je 81 pacijenta, rođena su 2 dječaka i 1 lice je preminulo.
  • Civilna zaštita intervenisala je 2 puta zbog poplave.

A.Osmičić