Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Radovi sanacije mosta su u toku na magistralnom putu Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša-Vraćenovići.

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je vlažan, a upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putevima.

U Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 16 do 21, a dnevna od 22 do 28 °C.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavaće ugodnije biometeorološke prilike, u odnosu na proteklih par dana. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i više temperature, povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se djelimično umanjiti. Još uvijek postoji mogućnost da povremeni pljuskovi mjestimično kvare opštu sliku.

Nestabilne vremenske prilike povremeno će ometati provođenje radova na otvorenom, a smjene sunčanih i kišnih perioda uzrokovaće intenzivniju pojavu biljnih bolesti i štetočina.

GRADAČAC:

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 21°C. Tokom dana djelimično oblačno sa mogućom kišom, a maksimalna dnevna temperatura će biti oko 26°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 63 pacijenta, a 1 lice je upućeno u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica evidentirala je 2 javna reda i mira.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO:

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica evidentirala je 1 tehničku intervenciju.
  • Policijska uprava evidentirala je 2 saobraćajne nesreće.
  • Urgentni centar zabilježio je 70 pacijenata i 4 rođene bebe (3 dječaka i 1 djevojčica).

A.Osmičić