Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje će biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčano prije podne. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Poslije podne je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Moguće su meteoropatske reakcije, pretežno u vidu promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije. Povremeni pljuskovi također će kvariti ugođaj. Opšta slika postepeno će se popraviti sa noćnim satima.

GRADAČAC:

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 17°C. Tokom dana djelimično oblačno sa mogućom kišom, dok maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 24°C.

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica je evidentirala 2 saobraćajne nesreće na putnom pravcu Gradačac-Ormanica. Jedna od saobraćajnih nesreća se desila u mjestu Vučkovci gdje je vozač motornog vozila (M.I. rođen 1975. godine) marke Pasat smrtno stradao pri kontaktu sa betonskim propustom za vodu. Liječnik je ustanovio smrt na licu mjesta. PU Gradačac o saobraćajnoj nesreći je obaviještena oko 23 sata, a o slučaju je obaviješten i kantonalni tužilac.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 intervenciju na saobraćajnoj nesreći koja se desila u mjestu Vučkovci. Intervenisalo je 1 vozilo sa 3 vatrogasca.
  • Hitna služba evidentirala je 67 pacijenata, a 1 lice je upućeno u UKC Tuzla.

BRČKO:

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava nije imala intervencija.
  • Vatrogasna jedinica imala je 4 tehničke intervencije.
  • Urgentni centar evidentirao je 52 pacijenta, rođene su 2 djevojčice i 2 dječaka.

A.Osmičić