Najavljene radarske kontrole za 06. 07. 2020. godine – PS GRADAČAC:

  • 12:00 do 13:30 sati R-460 Srnice D.
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

U našoj zemlji se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na jugoistoku Bosne i istoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 °C.

Stabilizacija vremena ugodno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu, dok će u unutrašnjosti, povremena naoblaka, uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Moguće su slabije reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 22°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka oko 30°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba evidentirala je 99 pacijenata, a jedno lice je upućeno u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica evidentirala je saobraćajnu nesreću u mjestu Srnice Gornje pri kojoj su 2 lica povrijeđena i 1 događaj pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava evidentirala je 1 krivično djelo.
  • Vatrogasna jedinica imala je 2 tehničke intervencije.
  • Urgentni centar evidentirao je 70 pacijenata, rođene su 2 djevojčice i 1 dječak, a 2 lica su preminula.

A.Osmičić