Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Rogoušići na dionici magistralnog puta M-19 Han Derventa-Sumbulovac, saobraćaj je obustavljen. Alternativni pravac je dionica Gazin Han-Hreša-Sumbulovac.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf. Na ovim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 72 sata. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

U našoj zemlji će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren u većem dijelu Bosne istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36 °C.

Većim dijelom dana preovladavaće povoljne biometeorološke prilike. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. U poslijepodnevnim satima poželjno je djelimično umanjiti aktivnosti, obzirom da će osjet sparine biti izraženiji, a ugođaj bi mjestimično mogli pokvariti lokalni pljuskovi. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 22°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom između 32-35°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba je evidentirala 83 pacijenta.
  • Policijska stanica evidentirala je u Ul. Požarička saobraćajnu nesreću gdje je jedno lice povrijeđeno i 2 događaja pod ostalo.
  • Hitna služba nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava nije imala intervencija.
  • Vatrogasna jedinica imala je 3 tehničke intervencije.
  • Urgentni centar evidentirao je 62 pacijenta, rođena su 2 dječaka i 1 djevojčica, a 1 lice je preminulo.

A.Osmičić