U svrhu jačanja saradnje resornih institucija s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta za uspostavu, rast i razvoj obrta, ministar privrede Tuzlanskog kantona gospodin Mevludin Hodžić održao je dana 03.03.2021. godine sastanak sa predsjednikom Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine gospodinom Željkom Babićem i predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona gospodinom Nedžadom Nuhanovićem.

Na sastanku se razgovaralo o pokretanju inicijativa za izmjene kantonalnih zakona u kojima postoji prostor za poboljšanje zakonske regulative za poslovanje obrtnika.

Predočena je finansijska podrška Ministarstva privrede koja je pružena tokom 2020. godine u uslovima pandemije izazvane korona virusom kao i planirani programi poticaja za opstanak, rast i razvoj obrta na području Tuzlanskog kantona. Dogovoren je nastavak zajedničkih aktivnosti na animiranju obrtnika za učešće na narednom javnom pozivu Ministarstva privrede.

Predstavnici Obrtničke komore FBiH i Tuzlanskog kantona su predstavili rad komora u prethodnom periodu i iznijeli planove za naredni period.