U mjestu Vučkovci kod Gradačca, živi i stvara raskošne odijevne kombinacije jedna mlada majka, umjetnica i poduzetnica u usponu Samra Hasić Turbić.

Samra je rođena 1995, završila je Gimnaziju „Mustafa Novalić“u Gradačcu, poslije i školu crtanja u Tuzli, a studij mašinstva je trenutno zamrzla i posvetila se poslu.

Ove prelijepe haljine, kako kaže, ne bi zaživjele da nije bilo velike pomoći njene majke koja je vrsni majstor krojačkog zanata, a ni bez muža Mahira Turbića za kojeg kaže da je potpora u svemu, velika pomoć u poslu, čovjek koji im vodi finansije ali i njena mala banka, onako u šali sa osmijehom dodajući.

Iako smo kroz razgovor shvatili da je Samra jedna pristupačna osoba, kada je posao u pitanju, profesionalnost je na prvom mjestu i dolazi do izražaja.

U Samrinom malom radnom okruženju ostanete zaista pod utiskom kada vidite koliko su predane poslu ruke tih žena, jer se na ovom mjestu vjeruje da ko radi, ulaže maksimum za ostvarenje svojih snova i uspijeva.

Mladi „Ilsa brand“ je nastao polovinom 2019 godine, ali nemojte da vas zavara godina nastanka. Ove žene su mnogo duže u krojačkom poslu i njihove kreacije su besprijekorne.