Prvi gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Kisić preminuo je nakon duge i teške bolesti u 66. godini.

Dužnost gradonačelnika Općine Brčko obnašao je od 1999. do 2000. godine, te gradonačelnika Brčko distrikta od 2000. do 2003. godine.

Na poziciji koordinatora Kancelarije BDBiH u Vijeću ministara BiH bio je od 2006. do prošle godine, kada ga je zamijenio također bivši gradonačelnik BDBiH Miroslav Gavrić. Bio je i član Olimpijskog komiteta BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić uputio je u svoje osobno i u ime brčanske vlade telegram saučešća porodici Kisić.

“Izgubili smo čovjeka koji je bio oličenje akcije, predanosti poslu i dužnostima. Naš grad ostao je bez jednog uglednog sugrađanina, velikog sportiste i sportskog radnika, ostao je bez čovjeka koji se rijetko pronalazi u javnom životu naše lokalne zajednice. Ubijeđen sam da dijelim žaljenje svih onih koji su imali priliku upoznati Sinišu Kisića što nije uspio da se izbori i pobijedi opaku bolest. Ako neko danas treba biti ponosan i ako je u bolu, onda je to porodica Kisić jer je imala takvog čovjeka za sina, supruga, oca, brata, djeda, prijatelja”, navodi u telegramu gradonačelnik Milić.

Kisić je rođen 1954. godine u Brčkom. Iza njega su ostali supruga u dvoje djece.

Kabinet gradonačelnika Siniše Milića sutra, 8.5.2020.godine u 11:00 sati u Domu kulture organizuje komemorativni skup za prvog brčanskog gradonačelnika Sinišu Kisića, poštujući epidemiološke mjere.