Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se od danas, 13. maja, puštaju u rad zdravstvene ustanove, kozmetički saloni i saloni ljepote, ugostiteljski objekti u zatvorenim prostorima i objekti za priređivanje igara na sreću, uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite i uz praćenje pojedinačnih naredbi u kojima su propisani načini funkcionisanja privrednih subjekata, saopšteno je iz Vlade Brčkog.

Na osnovu današnje naredbe, od ponedjeljka, 18. maja, počinju sa radom obdaništa i stavljaju se u funkciju dječija igrališta, kao i sport na otvorenom, prenosi BHRT

Takođe, Štab za zaštitu i spašavanje izmijenio je naredbu o zabrani kretanja licima na području Brčko distrikta BiH te je izmjenom naredbe zabranjeno kretanje u periodu od 23 do 5 časova, a naredba je stupila na snagu jučer.

U skladu sa ovom, izmijenjena je i naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije sat vremena prije policijskog časa, odnosno do 22 časa. (RTVSlon)

A.Osmičić