Mladi banjalučki političar i lider PDP-a u tom gradu Ivan Begić, široj javnosti poznat po nedavnom uklanjanju transparenta s likom Milorada Dodika i Aleksandara Vučića, danas je ispred sjedišta RTRS-a doveo janje.

Kako je poručio, na ovaj potez se odlučio nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na posljednjoj sjednici Narodne skupštine RS-a kojoj je prisustvovao najavio kako će lokalne izbore u Banjoj Luci dobiti šatorima, te da je “za tu vrstu priče rezervisao sav jagnjeći i praseći fond”.

“Nama tuđim sinovima i kćerima dajete mrvice, nudite nam praseći i jagnjeći fond, a svojim sinovima i kćerima tendere i suši. Prije izbora nas, godinama izgladnjujete, jer nemamo normalne plate, penzije i dječje dodatke, a onda, na dan izbora, kupujete glasove parčetom mesa. Vrlo je opasno ljude izgladnjivati i ponižavati”, kazao je Begić.

Prethodno su opozicioni poslanici Draško Stanivuković i Jelena Trivić ponovo čitali “istinite vijesti koje nećete čuti na RTRS-u” ispred sjedišta ove televizije.

Izvor:Rtv Tk,Klix