Članovi GO SDA Gradačac i GO PDA Gradačac, boravili su danas u Bosanskom Šamcu na obilježavanju šeste godišnjice od smrti bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Sulejmana Tihića. Delegacije iz Gradačca, koje su predvodili potpredsjednik gradske organizacije Stranke demokratske akcije Emir Huskić i predsjednik GO PDA Gradačac Husein Topčagić, prisustvovale su polaganju cvijeća, te odali počast učenjem dove i tevhida u „Azizija“ džamiji.

Podsjećamo, na današnji dan, 25.9.2014. godine preminuo je drugi predsjednik Stranke demokratske akcije i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Sulejman Tihić.  Tokom političke karijere Tihić je obavljao više funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a 2002. godine bio je izabran za člana Predsjedništva BiH. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u Sarajevu 25. septembra 2014. godine, a ukopan je 27.septembra u haremu džamije Azizija u Bosanskom Šamcu.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. U periodu od 1975. do 1983. godine bio je sudija i javni tužilac u Bosanskom Šamcu, a zatim advokat sve do 1992. godine. Bio je član Stranke demokratske akcije od njenog osnivanja 1990. godine, predsjednik Općinskog odbora u Bosanskom Šamcu i član Glavnog odbora.

Tokom rata bio je u logoru.