Jučer su roditelji učenika Područne škole u Vučkovcima obustavili pohađanje nastave. Kako ističu, učenici i dan danas pohađaju nastavu u nehumanim uslovima. Nakon svečanog otvaranja novoizgrađenog objekta učenici su nastavili pohađati nastavu u nekadašnjoj mjesnoj džamiji koja je preuređena u učionice bez ikakvih uslova i sigurnosti za učenike.

Kako su istakli roditelji i mještani MZ Vučkovci, novoizgrađeni školski objekat je otvoren 23.10.2019.godine i isti dan nakon završetka ceremonije otvaranja je zatvoren.

U prijepodnevnim satima su roditelji učenika održali roditeljski sastanak sa direktoricom škole Rabijom Sadiković, direktorica Sadiković je zahtijevala od roditelja potpisivanje saglasnosti o pohađanju nastave u novoj školskoj zgradi u vrijeme završnih radova, na što roditelji nisu pristali jer odgovornost u slučaju nezgode bi snosili roditelji.

Direktorica Sadiković nije bila kako kaže ovlaštena za izjavu za medije, uputivši nas na Ministarstvo i gradonačelnika Edisa Dervišagića.

Ministrica obrazovanja i nauke u Vladi TK Fahreta Brašnjić u izjavi za našu televiziju je istakla da će već u ponedjeljak sazvati sastanak sa cjelokupnom komisijom, da je neće zanimati razlozi ne davanja dozvole nego isključivo rješenje problema.

Više u video prilogu:

B1Tv/Adnan Hasukić