Državna himna Bosne i Hercegovine nekad zvana i Intermezzo je državna himna Bosne i Hercegovine. Dušan Šestić je skladao glazbu.

Polovinom 1998. godine Ured visokog predstavnika raspisuje javni natječaj za himnu. Pristiglo je oko 80 radova, a stručno povjerenstvo je tri rada preporučilo Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Zastupnički dom je 10. veljače 1999. odlučio da Intermeco bude nova himna, ali Dom naroda nije usvojio zakon u istovjetnom tekstu. To je izazvalo reakciju tadašnjeg visokog predstavnika Carlosa Westendorpa: Bonnskim ovlastima je 25.06. 1999. donio Zakon o državnoj himni.Zakon propisuje glazbu, ne i tekst. Objavljen je u Službenom glasniku BiH (br. 19/01.) četiri dana kasnije, a službena primjena počela je od 07 jula.

Time je zamijenjena himna Jedna i jedina koja se neslužbeno koristila na prilikama poput nogometnih utakmica. Za razlog se spominje navodnog isključivanje spominjanja Hrvata i Srba u tekstu, iako sam tekst ne spominje ni jedan bosanskohercegovački narod.

Natječaj za tekst himne otvoren je 20. lipnja 2008., a zadnji rok za prijavu prijedloga bio je 1. listopada. Pristiglo je 339 radova, a posebno oformljeno povjerenstvo odabralo je dva. Pobjednički rad napisali su skladatelj himne Dušan Šestić i Benjamin Isović. Međutim, tekst nije prihvaćen u parlamentarnoj proceduri.