Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, dana 12.3.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (PU Gradačac) su, nakon niza poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj predali 17.godišnjaka, A.D., rođenog 1997.godine i H.M., rođen 1997.godine, svi nastanjeni na području Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili djelo Razbojništva iz člana 289.stav 2. a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBIH.

Krivično djelo počinjeno je 09.3.2020.godine u Gradačcu, kojom prilikom je fizički napadnuto jedno lice od kog je otuđen mobilni telefon.

Takođe, nad navedenim 17-godišnjakom izvršena je kriminalistička obrada i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Dana 13.3.2020.godine na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Gradačcu, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila koje koriste navedena lica, kojom prilikom su u objektu koji koristi 17-godišnjak pronašli i privremeno oduzeli laptop, mobilni telefon i dva certifikata za SIM karticu.

Daljnim operativnim radom, u saradnji sa PS Pelagićevo, pronađen je i izuzet mobilni telefon otuđen u gore navedenom krivičnom djelu.