Kantonalni štab Civilne zaštite danas je zasjedao sa gradskim i općinskim službama Civilne zaštite u Tuzlanskom kantonu.

Cilj ovog sastanka bio je da se jedinice lokalne samouprave upoznaju sa mjerama koje se planiraju poduzeti u narednom periodu, ali i predložiti nove mjere, tačnije tražiti od federalnog štaba Civilne zaštite pojašnjenje za određene zabrane.

Imamo jako puno roditelja koji su u radnoj obavezi i koji svoju djecu moraju odvesti negdje… treba nam jasna definicija naredbe, tj. kako ćemo na terenu provesti ovu mjeru kada znamo da je zabranjeno kretanje djeci do 18 godina. Još jedan od primjera na koju su nam skrenule pažnju lokalne samouprave jesu pčelarska udruženja. Većina pčelara su penzioneri stariji od 65 godina kojima prijeti izumiranje pčelinjih društava ukoliko ih ne budu obilazili. Puno je sličnih primjera zbog kojih moramo dobiti jasne definicije od federalnog štaba Civilne zaštite,’‘ kazao je Zoran Jovanović, komandant Kriznog štaba Civilne zaštite TK.

Na ovom sastanku predložen je niz mjera oko kojih se trebaju izjasniti svi predstavnici lokalnih vlasti u TK, ali i predstavnici Kantonalnog štaba Civilne zaštite TK do večeras…

Izvor: RTV Slon